Op donderdagavond 16 april jl. is de raad van Appingedam unaniem akkoord gegaan met de plannen voor de nieuwe scholencampus in Appingedam. Dit betekent dat de bouw van dit miljoenenproject officieel kan beginnen.

RIO Projects B.V. draagt bij aan de ontwikkeling van dit project en zal, als mede-ontwikkelaar van de gebiedsvisie en het ontwikkelingsplan voor deze campus, ook nauw betrokken zijn bij de verdere stappen binnen het project. De Eemsdelta campus zal bestaan uit zes gebouwen rondom een centraal plein. De campus zal ruimte bieden voor vier scholen, waarvan elk een eigen gebouw krijgt. Daarnaast komt er een sporthal en een ruimte voor praktijklessen. De campus komt op de plaats van het voormalige verpleeghuis, die inmiddels al gesloopt is. Na de zomer van 2020 zullen de werkzaamheden van de campus starten. De aspiratie is dat de campus een bruisend centrum zal worden in een educatief, economisch, innovatief, sportief en cultureel opzicht.

website aanzicht.png

Naast het meedenken over de gebiedsvisie en het ontwikkelingsplan zijn er ook studenten van STUDENT-labs bezig geweest met het opzetten van een communicatieplatform. Omdat veel informatie versnipperd naar buiten werd gebracht via verschillende kanalen, is er een website ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Appingedam en scholengemeenschap VO Eemsdelta. Zo is alle informatie op één plek gebundeld en laten we nieuwe beelden van het ontwerp zien. Dit maakt het voor geïnteresseerden een stuk gemakkelijker om informatie over de campus te vinden. Naast het opzetten van de website, blijven onze studenten ook verantwoordelijk om deze bij te houden. Op deze manier wordt een transparante, up-to-date en duidelijke communicatie naar buiten gewaarborgd en houden we geïnteresseerden op de hoogte van al het laatste nieuws rondom de campus.

Klik HIER om nog meer te lezen over de campus op de nieuwe website.